• Lär dig metoden och verktygen (Start Sep)

  Facilitatorträning

  Den här träningen är designad för dig som arbetar - eller vill arbeta - professionellt i gränslandet mellan inre och yttre utveckling. Du lär dig metoder och verktyg för att stödja människor och organisationer att integrera insikter från meditation och personlig utveckling med yrkeslivet. Och att nå konkreta resultat med inre hållbarhet.

  Intresseanmälan

Så började det

Sedan 2013 har Lasse Lychnell i ett forskningsprojekt stödja ledare att integrera insikter från meditation och personlig utveckling med sitt yrkesliv. Under åren har VDar, entreprenörer och högre chefer jobbat för att framgångsrikt utveckla sina verksamheter och karriärer med inre hållbarhet.

Varför är integration viktigt?

Mindfulness och personlig utveckling är idag en naturlig del i all ledarutveckling. Men det är först när man använder det man lärt sig som effekterna kommer. Den här kursen ger dig verktyg och metoder för att stödja människor och organisationer att integrera sina insikter med yrkeslivet.

Kursinnehåll

Efter utbildningen kan du bl.a. skapa och sätta upp egna grupprocesser. Använda verktyg och metoder för konkreta resultat med inre hållbarhet. Och förstå teorin bakom. Utnyttja meditation som intervention och skapa starka hållande miljöer. Facilitera processdiskussioner för att föra projekt framåt.

Vem vänder sig kursen till?

Du har mediterat och arbetat med personlig utveckling. Som ledare, konsult eller forskare har du också skaffat dig erfarenhet från verksamhetsutveckling. Och så brinner du för att bidra till att andra människor.

Pedagogiskt upplägg

Vi jobbar med tre fokus - teori, praktik och självkännedom - som vävs samman till en helhet. Under kursen går du själv igenom en process med fokus på att du ska använda det du lär dig. Vi lär genom att göra, reflektera och skapa tillsammans.

Deltagare och kostnad

Du blir del av en liten och trygg grupp på max 7 dedikerade personer. Utbildningen kostar 40 tkr exkl. moms och kostnad för mat och logi vid internat. Om du vill går det att dela upp betalningen.

 • Tidigare deltagare i grupprocessen

  Sagt om upplägget

  ”Att Lasse har både kombinationen från Handels samt hela mindfulnessbiten skapar en häftig kombination som når ned på djupet och berör de essentiella frågorna både ur ett företags- och personligt perspektiv.”

  ”Ödmjuk, mycket väl förberedd ledning”

  ”Varje träff har varit spännande och extremt lärorik. Dessutom kul att få möta alla andra deltagare och deras projekt. Det har också varit skönt att kunna bidra till andra med egna erfarenheter.”

  ”Öppen, ärlig kommunikation med underbara människor och stöd från dessa att hitta mig själv och utveckla min verksamhet samtidigt. Unikt koncept, komponerat med olika infallsvinklar, verktyg och intuitivt ledarskap.”

  ”Kompetent, professionell och inkännande”

  ”Det har varit banbrytande för mig på alla plan. Jag har kastat mina skygglappar, jag har mött mina rädslor, jag har vågat ta kliv. Det anade jag innan. Men nu vet jag!”

 • Schema

  Kursen består av totalt 7 träffar (11 dagar) och du behöver avsätta tid för närvaro samt förberedelse inför varje träff (ca 2 timmar).

  27-29 sep: Processen startar. Grundläggande kunskap om inre och yttre utveckling.

  9 okt: Verktyg för att nå konkreta resultat med inre hållbarhet.

  8 nov: Reflektion och diskussioner som för processen framåt.

  12-13 dec: Kontemplativa praktiker för att stödja utveckling.

  22 jan: Grupprocessen och lärandet.

  10 mars: Att forma sin egen process.

  23-24 april 2019: Processen avslutas. Från lärdom till visdom.

 • Om läraren

  Lasse Lychnell är managementforskare med fokus på personlig utveckling. Han har en PhD i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och är utbildad mindfulnessinstruktör med mer än 10 års erfarenhet av meditation och personlig utveckling.

  Sedan 2006 undervisar han på Handelshögskolan i kurser som Global Challenges; Change Live; Skills, Leadership, and Professional Development; och Management Consulting. Han arbetar också i egen verksamhet sedan 2002 med uppdrag för bl.a. IFL, Institutet för Verksamhetsutveckling, Sveriges Television, Stockholms Konstnärliga Högskola och Social Entrepreneurship Forum.

  Lasse Lychnell är även ledamot av styrgruppen för Center for Social Sustainability vid Karolinska Institutet och medlem i nätverket Management, Spirituality, and Religion vid Academy of Management.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave